top of page
Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Pyjamadag?

Vanmorgen was ik al vroeg op pad. De straten waren uitgestorven op een enkele man of vrouw na, die de ochtendronde deed met de hond. In de verte zag ik een mevrouw met een teckel lopen. In pyjama. Een witte flanellen met bloemetjes.

In pyjama de hond uitlaten. En misschien wel in pyjama koffiedrinken of koken. Waarom zou je aandacht aan je uiterlijk besteden als toch niemand je ziet? Ik lees het ook op social media: “Vandaag maar weer een joggingpak-dag ingelast”. “Ik kan mezelf echt binnen 5 minuten toonbaar maken voor een video call. De bovenkant dan, want de rest zit onder de tafel en zien ze toch niet”. “Hebben jullie deze week je haar al gekamd?” En zo kan ik nog wel even doorgaan. Je hebt vast soortgelijke opmerkingen voorbij zien komen.

Het klinkt misschien raar, maar het kan helpen je beter te voelen als je je aankleedt, zoals je dat gewend was, voordat we met zijn allen binnen kwamen te zitten. Het kan heel verleidelijk zijn, om je dagen door te brengen in een huispak met een vogelnestje op je hoofd en zonder je gebruikelijke mascara of lippenstift. Scheelt tijd en energie. Dat begrijp ik absoluut. Waarom zou je al die moeite doen, als toch niemand je ziet?

Voor veel vrouwen geldt, dat ze zich anders voelen als ze aangekleed zijn zoals ze dat gewend waren toen ze -gewoon- naar het werk gingen. Misschien voor jou ook wel. En dat je je blijer voelt als je je haar fohnt zoals je dat deed als je naar een vergadering moest. En je opmaakt, al is het maar dat ene streepje eyeliner.

En voor ik nu allemaal mensen (dames) over me heen krijg, die hier iets van vinden: ik zeg niet, dat vrouwen als opgemaakte modepoppen door het leven moeten gaan. Dat is niet mijn boodschap. Ik zeg wel, dat ze zich vaak beter voelen als ze zich kleden zoals ze dat deden voor de Corona crisis. Inclusief kapsel, parfum en eventuele steenrode lippenstift. En ja, dat kost meer tijd en moeite. Weer die Carmen set en die poederdoos en die rot panty. En misschien is er wel niemand die het verschil ziet. Maar jij voelt het en daar gaat het om!

Was jij gewend je dagen door te brengen in een joggingpak en op blote voeten? Dan is het natuurlijk prima om dit tijdens deze periode van sociale quarantaine vol te houden. Was je echter gewend om met gekapte haren en gelakte nagels in een mantelpakje van vergadering naar vergadering te rennen? Dan zul