top of page
Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Oogsttijd?


Je rook het al een aantal weken als je ’s morgens de deur uitstapte en je zag het ook aan de kleur van het licht. Je voelt het als je na je werk nog even geniet van de laatste zonnestralen; de herfst heeft zijn intrede gedaan. Sommige bladeren die na de verzengende warmte van de zomerzon nog helder mooi groen waren, beginnen al langzaam te verkleuren naar warm geel en rood. Nog even en de bomen laten deze bladeren vallen. In de stad worden ze door de wind door de straten geblazen en in het bos vormen ze langzaamaan een dikke laag op de grond. De bodem heeft vrucht gedragen en heeft behoefte aan nieuwe energie en voeding. Op deze manier zorgt Moeder Aarde voor zichzelf.

Het begin van de herfst is van origine ook de periode van de oogst. Tractoren rijden af en aan naar de boerderijen en de veiling. Wat de hele zomer onder invloed van de zon tot wasdom is gekomen, is nu rijp om geoogst te worden.

Bij veel mensen keert de aandacht in deze tijd van het jaar naar binnen. Letterlijk, want we zitten nu graag met een kopje thee onder een dekentje op de bank te genieten van het kaarslicht. Maar ook figuurlijk zijn we meer op onze binnenwereld gericht. Dit is een tijd om dankbaar te zijn voor datgene wat je mocht oogsten en voordat de donkere periode van het jaar echt zijn intrede doet, je zegeningen te tellen. Ervaar jij dankbaarheid voor de dingen die je hebt meegemaakt? Voor de contacten die je hebt opgedaan? Voor de stappen die je de afgelopen tijd weer mocht zetten?

Of heb je het idee, dat je oogst aan de magere kant is en ben je niet (helemaal) gelukkig met je resultaten? Neem dan de tijd om je resultaten te bekijken en te bedenken wat je anders wilt. Realiseer je, dat je in actie zult moeten komen als je volgend jaar in de herfst wilt terugkijken op een rijkere oogst. Als je verandert in je gedrag en in je denken, veranderen je resultaten. Daarvoor zul je moeten bepalen welke kant je op wilt met jouw leven. Pas dan kun je gaan nadenken over de route die je zou kunnen nemen om op je bestemming te komen.

Begin met het vieren van je successen! Kijk dagelijks met dankbaarheid naar de oogst die je die dag wel kon binnenhalen. Bedenk wat er goed gaat in je leven, waar je blij van wordt. Beschrijf daarna voor jezelf waar je heen wilt. Wat je als doelen stelt. Als je dit regelmatig doet, ontdek je wat voor jou werkt en wat niet werkt. Dit helpt je je obstakels te herkennen en aan te pakken. Merk je vorderingen op en je zult zien dat ook jouw oogst gaat groeien.


bottom of page