top of page
Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Slingers

Even voelde het gisteravond heel zwaar en even was ik teleurgesteld. Ja echt. Maar wat had ik dan gedacht? Of stiekem gehoopt, diep van binnen? We blijven gewoon nog even gezellig thuis. Zucht. Met de meneer en ons blije kind, dat dan wel weer. Die laatste deelde mijn emoties gisteravond overigens niet. Dat moge duidelijk zijn.

Oke, wonden gelikt en het bedrukte gevoel mocht er zijn. We gaan verder tot de orde van de dag. Kniezen heeft geen zin. We moeten proberen er iets te maken. Heb ik toch nog iets geleerd van die onverstoorbare Stoicijnen.

Ook al is het geen feest, we hebben wel slingers. En die gaan we dan maar ophangen. Voor je nu naar de zolder draaft om achter het schot de feestartikelendoos tevoorschijn te halen…..ik bedoel nu figuurlijke slingers. Mocht je echt in de weer willen met die afschuwelijke papieren exemplaren die je moet uitvouwen en die vervolgens dan in de knoop raken of scheuren, ga natuurlijk gerust je gang.

Gelukkig is het mooi weer en daar word ik altijd vrolijk van. Heel veel mensen voelen zich lichter als de zon schijnt. Ik moet er niet aan denken dat deze periode midden in de winter was geweest. We kunnen inderdaad nu die frisse neus halen of zelfs in de tuin zitten. Overigens ken ik ook mensen die dit weer afschuwelijk vinden en snakken naar wind, kou en regen (ja, echt), maar die hebben nu dan even pech gehad. Over een paar maanden zijn zij weer aan de beurt. Maar dan mogen we weer naar buiten….hoop ik.

Mooi weer dus en daar gaan we dan maar maximaal van genieten. Vanavond hebben wij een huisgemaakt hapjesdiner. In de tuin met kaarsen en ik heb vast nog wel ergens een fles bubbels die ik koud kan zetten. En voor morgen bedenk ik wel weer iets anders om de dag te vieren. Om er toch iets bijzonders van te maken.

Ook al is het geen feest, we hebben wel slingers. En dat kan ook een kopje thee zijn in de zon. Of je krant lezen met de kat op schoot. Gewoon genieten, daar gaat het om.

Hoe hang jij de slingers op vandaag?

bottom of page