top of page
Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Vakantiegevoel


Je weet het zeker, dit jaar ga je het anders doen. Echt helemaal anders. Al zittend voor je tent nip je genietend van je wijn. Je hoort de vogels fluiten en voelt de warmte van de zon op je huid. Overdag geniet je van het getjilp van de cicaden en als de avond valt, hoor je hoe de krekels gewillig het muzikale stokje overnemen. Je voelt de energie door je heen stromen, je voelt dat je leeft. Dit gevoel wil je vasthouden, ook thuis en op het werk.

Maar voordat alle koffers goed en wel zijn uitgepakt, begint het ontspannen vakantiegevoel al weg te ebben. Tegen de tijd, dat je je tweede kopje kantoor-koffie hebt leeggedronken, ben je terug in de dagelijkse sleur en de hectiek van je werk.

Door je te verbinden met je zintuigen kun je dat heerlijk ontspannen gevoel langer vasthouden en voorkomen dat je bij thuiskomst meteen belandt in de sleur van alle dag. Luister bij het wakker worden bijvoorbeeld een aantal minuten bewust naar het gezang van de vogels. Haal rustig adem en ervaar de ruimte die ontstaat in je buikgebied. Voel bij het douchen hoe het water op je huid terecht komt. Snuif genietend de geur op van je douchegel en smeer langzaam en bewust je lichaam in met je favoriete bodylotion.

Ruik eerst je koffie en proef dan dat eerste slokje. Voel hoe de herfst in de vroege ochtend zijn komst al langzaam kenbaar maakt. Kijk naar de wolkenformaties in de lucht. Luister met aandacht naarmuziek die je raakt en voel wat het met je doet. Geniet aan het einde van de dag van de laatste zonnestralen en merk op, dat ze nu al heel anders voelen dan een aantal weken geleden.