top of page
Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsdieet

Je kunt de krant niet openslaan, de tv aandoen of het gaat over het virus. De economische of maatschappelijke consequenties, het aantal nieuw vastgestelde besmettingen en het aantal overledenen. Alles wordt uitgebreid besproken en iedereen heeft een mening.

Drie weken geleden zocht ik actief naar nieuwe informatie. Bijna obsessief probeerde ik alles bij te houden. Niet alleen de informatie van ons eigen land nam ik gretig tot mij, maar ook het nieuws van onze buren. Typisch gevalletje van nieuwshonger.

Ik merkte dat ik er niet blij van werd. Elke keer als ik een deskundige had horen praten, voelde ik een bepaalde onrust. Het feit, dat de verschillende “virologen” niet altijd hetzelfde riepen en roepen, werkt ook niet mee. Iets met kortsluiting in mijn hoofd.

Dus ik ben er rigoureus mee gestopt, met mijn voortdurende nieuwsconsumptie. Ik ben op nieuwsdieet gegaan. Een keer per dag check ik kort NU.nl op nieuwe feiten, ontwikkelingen of adviezen. En daar houd ik het bij.

Geen actualiteitenprogramma’s meer voor mij waar -naast de mensen die er echt verstand van hebben- de een na de andere zelf-aangestelde-Corona-wetenschapper zijn of haar mening of visie verkondigt. Proclameert als zijnde de waarheid. Ik merk, dat ik daardoor minder onrust ervaar. Ik laat me niet meer (of in ieder geval veel minder) meeslepen door alle negativiteit van het nieuws.

Ik weet, dat het ernstig is. Heel ernstig. Ik blijf ook keurig binnen. En ik steek mijn kop echt niet in het zand. Maar ik laat mijn stemming en humeur niet meer de hele dag bepalen door veelal sensationele en schokkende berichten.

Bijkomend voordeel is dat het minder tijd kost. Door mijn nieuwsdieet houd ik tijd over voor andere dingen. Ik lees een boek. Studeer nog wat extra. Of los een raadsel op over appels die nodig naar bananenland moeten. Heel zinvol allemaal 🤓.

Hoe is het met jouw nieuwsconsumptie? Word jij er misschien wel rustiger van als je alle beschikbare informatie tot je kunt nemen? Doet het iets met jouw mentale weerbaarheid? Ik ben benieuwd.

bottom of page