top of page
FB-Jeannet-def.jpg

Mijn naam is Jeannet van den Berg. Na mijn studie aan Nyenrode ben ik 22 jaar werkzaam geweest als controller en business consultant. Ik weet hoe stressvol het kan zijn om een veeleisende baan te hebben en ook thuis alle ballen in de lucht te moeten houden.

Ook ik kwam in een burn out terecht, al waren de deskundigen het niet eens of het niet (ook) een depressie was. Alle waarschuwingssignalen genegeerd. Gewoon niet eens opgemerkt. Net zoals bij de meeste vrouwen die geconfronteerd worden met een burn out of een depressie. Het overviel me, als donderslag bij heldere hemel. Niet meer kunnen slapen, angstig met paniekaanvallen, uitzichtloze somberheid, niet meer kunnen stoppen met huilen. Niet meer kunnen denken. En bovenal een lichaam dat absoluut niet deed wat ik wilde. Misschien is dit wel herkenbaar voor je?

Voor mij was het een call to action. Een reis in mijzelf naar de oorzaak. Ik leerde, dat een burn out niet komt door te veel of te hard werken en te weinig rustpauzes nemen of op vakantie gaan. Ik ontdekte, dat je een burn out krijgt als je doet wat je niet wilt doen. Of niet doet wat je wilt. Of (op emotioneel gebied) niet krijgt wat je wilt krijgen.

Bij een depressie is er vaak sprake van onverwerkte of ongeuite emoties (boosheid en verdriet), die er uiteindelijk voor zorgen dat je hele systeem op slot slaat. De luiken gaan naar beneden. 

Als je het onderliggende probleem of de onderliggende emotie oplost, stroomt de energie weer en kun je weer gaan leven. Ik was daarop geen uitzondering. Al het wel lang voordat ik tot de kern kwam. Omdat ik niet wist dat het niets te maken had met rustschema's en opbouwen van activiteiten en belastbaarheid, maar ik het antwoord in mezelf moest zoeken.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen om zo snel mogelijk uit hun burn out of depressie te komen. Ik help jou de juiste stappen te zetten om weer plezier in het leven te hebben en zelf de regie terug te nemen. Zelf je koers te bepalen, zonder een speelbal van de omstandigheden of je omgeving te zijn.

Werken met mij

Ik ben enthousiast, empatisch, duidelijk en recht door zee. Ik voel me betrokken bij mijn clienten en hun resultaten. Mijn clienten zijn vrouwelijke professionals die vastlopen door hun (dreigende) burn out of depressie. Het zijn aanpakkers, geen excuusmakers. Ze zijn bereid zichzelf in de ogen te kijken en om verantwoordelijkheid te nemen over hun leven.

Wanneer ik niet in mijn praktijk bezig ben met vrouwelijke professionals, dan kun je me vaak vinden in de keuken. Koken is een grote hobby. Net als eten. Vooral in -voor mij- nieuwe restaurants.

Als je mij kwijt bent zoek dan maar in de tuin, daar zit ik vaak met een boek. Er is niets wat me meer boeit en intrigeert dan de menselijke geest in al zijn aspecten. Ik blijf daar over lezen en ontdekken. Heerlijk!

Mijn grote liefdes zijn mijn echtgenoot (al 23 jaar) en onze dochter. 

“Een huis zonder boeken, is een huis zonder ziel”. Ik ben daar een beetje in doorgeslagen. Mijn kookboekverzameling is groter dan die van de bibliotheek en mijn studeerkamer is te klein om alle vakgerelateerde boeken nog te herbergen. En ja, ik heb ze allemaal gelezen. Nou ja, bijna dan.

bottom of page